de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Eerste exposite in 2020

Expositie van Klaarke van der Kolk is te zien van 23 januari t/m 28 februari (tot 12.00 uur)2020.

'Dierenportretten in pastelkrijt'

Begin jaren ’90 van de vorige eeuw ben ik gaan tekenen en schilderen en dan met name aquarelleren.
Geïnspireerd door de pastelschilderijen van honden en katten van Annelies Dröge, ben ik begonnen met het tekenen van dieren met pastelkrijt. In 1995 heb ik bij Annelies een klein jaar tekenlessen gevolgd om de fijne kneepjes van het vak te leren.
Na eerst mijn eigen honden te hebben geportretteerd volgden daarna de dieren van familie en vrienden en eind 1995 kreeg ik mijn eerste, officiële opdracht. Vele opdrachten zouden daarna volgen en in 2020 kan ik mijn 25-jarig jubileum als dierenportrettist vieren!

Na de geboorte van mijn twee kinderen heb ik in 2000 mijn baan buitenshuis opgezegd en ben ik mij volledig gaan toeleggen op het portretteren van dieren.
Daarnaast ben ik in dat jaar begonnen met het geven van teken- en schildercursussen in mijn atelier.
Dit doe ik nu al ruim 19 jaar met heel veel plezier.

In 2012 ben ik bij Art Partout in Deventer, academie voor Realistische Schilderkunst, de drie-jarige opleiding “fijnschilderen” gaan volgen. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond en momenteel volg ik daar nog een specialisatie cursus om mij verder te ontwikkelen in het werken met olieverf. Daarnaast ben ik begonnen met schilderlessen bij Dick van Heerde om mij verder te bekwamen in het schilderen van landschappen in olieverf.

Afgelopen jaren heb ik meerdere malen meegedaan aan de Open Atelierdagen Noortoost Veluwe, Op Pad in Oene en “Kunst in de Steigers” in het Kulturhus in Oene.
Van januari t/m april 2019 heb ik met mijn werk geëxposeerd in het Kulturhus in Oene.


klik op een foto voor een vergroting
KvK


Kvk


KvKExpositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe