de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Vierde exposite in 2019

Expositie van Intuition Paper Art is te zien van 23 mei t/m 28 juni (tot 12.00 uur)2019.

'Verwonderen en verbazen met unieke papierobjecten'

Gefascineerd door wat er allemaal met papier mogelijk is ontstond Intuitionpaperart. 'Papier is een flexibel materiaal, in vele verschijningsvormen en je kunt er zoveel mee doen! Onze missie is dan ook om mensen te verbazen en te verwonderen met zeer veel toepassingen van papier. Van origami tot papieren objecten met een functie', aldus de bevlogen Pieter en Evelien van Intuitionpaperart uit Alverna.

Pieter Ermers, 02-09-1958 Pieter heeft zijn roots in de reclamewereld liggen. Na het werken als art director bij diverse toonaangevende bureau's werkt hij de laatste 25 jaar als creatief vormgever zelfstandig voor verschillende klanten. Hij realiseert zich dat het vormgeven op de pc hem minder raakt dan het ambachtelijke papierwerk. Wat genoot hij van het maken voor het werk van Scaldia. Een papierfabrikant die hem zijn gang liet gaan om zo creatief mogelijk een direct mail te maken. De keuze word gemaakt om Intuition om te zetten naar Intuitionpaperart. Pieter laat de geavanceerde, digitale  vormgevings-programma 's achter zich en trekt zich terug naar de tekentafel en het ambachtelijke handwerk. ook visualiseert en begeleid hij de fantasieën van Evelien op papier waar zij vervolgens mee aan de slag kan.

Evelien Mielekamp, 02-06-1961 is de levenspartner van Pieter, doordat zij door een onvolledige dwarslaesie afgekeurd werd, werd het leven anders.

Andere dingen werden belangrijk, mede daardoor werd Intuitionpaperart geboren.

Aan de wand zijn ook  tekeningen te zien van Truus Demmers uit Deventer. (1953)

Vaak is de vorm en het licht- donker van een model de aanleiding om te tekenen en soms te schilderen.

“Vaak draai ik mijn papier een halve slag, om daarna door te tekenen. Op de een of andere manier komen de onderdelen mede door abstrahering dan weer samen tot een geheel.

De kleur speelt een vrij sobere rol en draagt bij aan de algemene sfeer en indruk van het beeld.

Academie voor schone Kunsten Eeclo (1993- 1995)

Stadsbeeldhouwer Middelburg (1983-1995)

Kunstlokaal Modeltekenstudie (2004- heden)klik op een foto voor een vergroting
Int1


Int2


Int3TD
Expositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe