de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Eerste expositie in 2015

Expositie van Marita Beukers is te zien van 8 januari tot en met 27 februari 2015

"Geknipt....verknipt! Knippen met camera en schaar"

Marita Beukers ( Rotterdam 1948) deed, na het gymnasium in Schiedam, de opleiding fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda (‘68-’73). Direct na deze tijd concentreerde ze zich volledig  op het gebied van fotografie en schilderen.

In 1997 begon ze weer professioneel met fotografie en vond er direct een eerste expositie van haar werk plaats. Inmiddels ‘maakt’ ze gemiddeld 4 exposities per jaar.

In haar foto’s worden alledaagse dingen prachtige abstracties die ver uitstijgen boven hun eigenlijke functie.  Hoewel Marita tegenwoordig digitaal fotografeert, maakt ze voor haar collages geen gebruik van fotomanipulatie programma’s.

Door toeval - ergens in de winter van 2004 - ontdekte Marita de mogelijkheden van fotocollages toen ze ‘speelde’ met verscheurde afdrukken van haar eigen foto’s. 

Dit was waar ze al een tijdje naar op zoek was: werken met fotoprints (Lees: knippen, scheuren, schuiven, plakken) tot het geheel een totaal nieuwe foto/compositie oplevert.

Nu, enkele jaren verder in haar ontwikkeling, zoekt Marita de uitdaging om spannende fotocollages te maken naar aanleiding van (zelfgekozen) thema’s, waarbij ze uiteraard eerst zelf zorgt voor de benodigde foto’s.

Thema’s waarover zij collages heeft gemaakt (vaak in series van drie) zijn:

Steden: Delft, New York, St.Petersburg en Rotterdam, Chiavari, Schiedam

Muziek: Piano, saxofoon, contrabas en drums.

Ook werkt zij (in opdracht) met aangedragen thema’s.

Sinds 2002 is zij lid van de Stichting Kunstwerkt in Schiedam.

Meer informatie op de website van: Marita Beukers

 


klik op een foto voor een vergrotingMB1MB2


Expositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe