de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Actuele expositie

(Tweede expositie in 2020)

Expositie van Rob Chevallier is te zien van 5 maart t/m 10 april (tot 12.00 uur)2020.

'Met een knipoog naar vroeger' - Foto-objecten

Rob Chevallier (1957) groeide op in Oss, Zevenaar en Nieuwerkerk a/d IJssel. In 1982 verhuisde hij naar Arnhem. Zijn wens om een creatieve opleiding te volgen kwam pas uit in 1992. In dat jaar startte hij de avondopleiding Grafische Vormgeving aan de kunstacademie in Arnhem. Vanaf 1992 combineerde Rob zijn werk bij Rijkswaterstaat in Arnhem met fotografie. De eerste exposities van zijn foto’s volgden pas vanaf 2008.

De foto’s van industriële objecten en landschappen ontstonden vooral in de Duits-Nederlandse grensregio en het Ruhr-gebied. Ze zijn grafisch opgebouwd en geprint in . landscape formaat. De symmetrische compositie bestaat vaak uit horizontale lijnen met gevoel voor detail. De soms schilderachtige thema’s geven een gevoel van rust en ruimte. Vervreemding van de werkelijkheid is de basis.

In 2017 stapte Rob over op het maken van foto-objecten. De combinatie van fotografie en dagelijkse gebruiksvoorwerpen bood meer uitdrukkingsmogelijkheden. Inspiratie komt uit het dagelijks leven, zowel via fotografie als de voorwerpen van rommelmarkten en kringloopwinkels. Foto-objecten zijn driedimensionale kunstwerken die heden en verleden verbinden. Een herinnering aan een schijnbaar zorgeloos verleden en verwijzing naar industrialisatie, natuurbehoud, klimaatverandering en andere problemen van nu.
Het object is zowel een pleidooi voor recycling als een signaal naar overconsumptie.

De foto-objecten waren te zien op exposities in Amsterdam, Arnhem, Ameland, Bergen aan Zee en Zeeland. Naast exposities geeft Rob workshops kringloopkunst maken voor kinderen en volwassenen. De expositie in de Ring van het gemeentehuis wordt gecombineerd met enkele kringloopkunstwerken van scholieren van de … school. Meer werken van scholieren zijn te zien in ……

Op de grens van Winterswijk is Rob in 2020 gestart met het land art project ‘Kraftort’. Het stuk grond met een diameter van 80 meter is een monument voor duurzame energie. Het is een openbaar toegankelijk voedselbos met vruchtdragende bomen en struiken. Daarbij worden informatieborden geplaatst over duurzame energie, natuurbehoud en klimaatverandering.


klik op een foto voor een vergroting
RC


RC


Expositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe