de ring epegemeentehuis van epe
plattegrond van expositieruimte "de ring"

Tweede expositie in 2018

Expositie van Ineke Spork en Tamer Maklad is te zien van 1 maart tot en met 6 april 2018

'Dubbelspoor'

Ineke Spork: 

Zij is geboren in Enschede en woont en werkt aldaar.
Van jongs af aan maken tekenen en schilderen deel uit van haar leven. In Roessingh, Centrum voor Revalidatie, is Ineke werkzaam als activiteitentherapeut en tekendocent. Daarnaast geeft zij cursussen en workshops aan particulieren en bedrijven. Haar filosofie: Kunst verrijkt ons en heeft een positieve uitstraling naar zowel maker als toeschouwer. Het gebruik van restmaterialen geven haar werk een doorleefde indruk. Binnen een serie wordt steeds gewerkt met een herhaling van vormen of kleuren in telkens een andere compositie en toets.
Haar werk is al op diverse plaatsen in binnen –en buitenland geëxposeerd. 

Meer informatie op de website

van: Ineke Spork  

Tamer Maklad:

Tamer Maklad is kunstschilder en beeldhouwer. Hij  heeft zijn talenten en technische vaardigheden als autodidact ontwikkeld. Tamer  is in 1986 in Syrië geboren. Hij verliet op zestienjarige leeftijd zijn geboorteland en reisde door Azië en Afrika en nam allerlei kunstzinnige indrukken met zich mee. Vanuit Zuid-Amerika reisde hij ten slotte naar Nederland.

De natuur heeft een grote invloed op Tamer. Het vlakke land inspireert hem om zijn ideeën tot uitdrukking te brengen. Met zijn  houten sculpturen probeert hij de relatie tussen mens en natuur te symboliseren.  Tamer staat gevoelens van sympathie en ironie toe in zijn sculpturen. Zij symboliseren het noodlot. Op een spontane en transparante wijze.

 Sommige sculpturen zijn gemaakt van uniek materiaal die gebonden zijn aan specifieke locaties uit de landen die hij bezocht. Tamer is altijd op zoek naar manieren om de kijker te verleiden op een andere manier naar zijn werk te kijken.


klik op een foto voor een vergroting


IS


IS


TM


TM
Expositieruimte De Ring

© Webdesign: Cor Vreugdenhil

De Ring, Epe